De 10 meest gestelde sollicitatievragen op een rij

  Geplaatst onder: Blog

Je cv en motivatiebrief zijn in de smaak gevallen en je mag op sollicitatiegesprek. Met deze blog bereiden we je goed voor op het gesprek met de 10 meest gestelde sollicitatievragen.  Op gesprek moet jij kunnen aantonen dat jij het meest geschikt bent van alle kandidaten. Bereid je daarom goed voor met deze vragen.


#1 Zeg, vertel eens iets over jezelf. Wie ben jij?

Dit klinkt zo makkelijk. Alleen, zonder voorbereiding kan je volledig de plank misslaan. Jouw gesprekspartner heeft jouw CV en motivatiebrief gezien en is benieuwd naar passies en hobby’s maar ook wat jij belangrijke eigenschappen van jezelf vindt. Zo weten ze wat ze aan je hebben op de werkvloer.

#2 Wat zijn je sterke en zwakke punten?

Deze vraag wordt bijna altijd gesteld tijdens een sollicitatiegesprek. Wees slim en laat je antwoorden aansluiten op de vacature! Kijk wat voor eigenschappen of kwaliteiten ze zoeken en bereid hier een antwoord op voor. Wat betreft je zwakke punten: laat zien dat je ze hebt én dat je eraan werkt.

#3 Waarom wil je weg bij je huidige werkgever?

Vertel wat de reden is dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Houd het kort maar krachtig en blijf neutraal of positief over je (vorige) werkgever. Of laat ze weten dat je op zoek bent naar een baan met meer groeimogelijkheden. Hét woord waar elke werkgever blij van wordt.

#4 Waarom solliciteer je op deze functie?

De interviewde is benieuwd of jij wel weet waar je op solliciteert. Overtuig hem of haar dus. Laat zien dat de werkzaamheden, de producten of diensten van het bedrijf en de bedrijfscultuur goed bij jou passen. Maar misschien ook omdat deze functie jou brengt waar je naar opzoek bent.

#5 Wat onderscheidt jou van anderen?

Je maakt kans om een voorsprong te krijgen op de andere kwaliteiten. Leg in jouw antwoord de nadruk op je kwaliteiten en waarom jij een aanwinst zal zijn voor de organisatie.

#6 Wat weet je al over onze organisatie? 

Door deze vraag weet een werkgever of jij je in hen hebt verdiept. Het is niet nodig om de hele geschiedenis te weten, maar zorg er in ieder geval voor dat je iets kunt vertellen zoals waar ze voor staan, wat hun doelen zijn of (verwachte) cultuur. En leg de link met waarom dit jou aanspreekt.
Dus, what to do? Ga ter voorbereiding altijd even naar de website, check de social kanalen en stel een vragenlijstje op!

#7 Hoe functioneer je in een team? 

Voor werkgevers en recruiters is het belangrijk om te weten welke rol jij in een team inneemt en of dat bij de vacature past. Als je vertelt hoe jouw band met collega’s is en hoe je ermee om gaat, krijgen ze al snel een goed idee van je persoonlijkheid.

#8 Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Deze vraag is lastiger te beantwoorden dan je wellicht denkt, want in 5 jaar kan er veel gebeuren. Maar de vraag wordt met name gesteld om na te gaan of jouw ambities wel aansluiten op de functie. Als jij wilt doorgroeien, terwijl die mogelijkheid er (voorlopig) niet is, dan past de functie waarschijnlijk niet bij je.

#9 Heb je nog meer sollicitaties lopen?

Natuurlijk ben je dan geneigd om te zeggen dat je niks anders hebt lopen, maar dit is echt een strikvraag. Iedereen solliciteert op meerdere banen. Als je ‘nee’ zegt weet de werkgever dat je liegt. Wees eerlijk en maak duidelijk dat je voorkeur naar deze baan uitgaat en waarom.

#10 Heb je nog vragen?

Laat zien dat je geïnteresseerd en nieuwsgierig bent. Onderzoek het bedrijf en bereid een aantal vragen voor. Denk bijvoorbeeld aan “Hoe ziet een typische werkdag er hieruit?”