Social media in je voordeel gebruiken

  Geplaatst onder: Blog

Wij gebruiken allemaal social media toch? Misschien dat je zelfs een leuke vacature hebt gezien via Facebook of Instagram. Net zoals werkgevers social media gebruiken om meer over hun kandidaten te weten te komen. En nee, dat is niet erg. Het hoort misschien wel bij deze tijd en je kunt met social media laten zien dat je interessant bent voor een werkgever. Maar hoe zorg je er dan voor dat je social mediapagina’s door de keuring bij je potentiele werkgever heen komt? Wij geven je handige tips & tricks!

Tips & tricks

  • Presenteer jezelf en plaats een samenvatting over jezelf op je profiel. Gouden tip! Zet je foto’s met alcoholische drankjes in je hand en de foto’s dat je aan het feesten bent alleen zichtbaar voor vrienden. Je wilt tenslotte niet je droombaan mislopen door een of andere (oude) foto toch?
  • Alles wat je schrijft of uploadt op social media kan door ‘iedereen’ gelezen en gezien worden, waaronder je toekomstige baas. Bedenk dus goed wat je wel en niet plaatst en denk aan de privacy instellingen. Via ‘instellingen’ kun je berichten, die je liever privé houdt, afschermen.
  • Houd rekening met de functie die je graag wilt hebben. Op een advocatenkantoor zullen ze inhoudelijk meer naar jouw tweets kijken dan wanneer je solliciteert in een kledingzaak.
  • Googel jezelf zo nu en dan om te controleren wat er over je te vinden is.